Za pravý "green tea" je považován čínský čaj, ale mezi tradiční vývozce a producenty zeleného čaje patří i Indie a Japonsko. Kvalitní zelený čaj se však vyrábí také v dalších částech světa. Podle zeměpisné šířky a nadmořské výšky mají čaje různou chuť i aroma, všude však můžeme najít exkluzivní lístky, ze kterých připravíte výtečný čaj.
Objednejte si například zelené čaje z Vietnamu či korejský čaj a nechte se zlákat jejich výrazným aromatem či jasmínovou příchutí. Vyzkoušejte také něco jiného než zažitou klasiku – vyberte si čaje z méně známých čajových zemí.
Korejský čaj ze třetí sklizně pocházející z čajové farmy Seogwang na ostrově Jeju. Dae znamená velký, což odráží velikost tmavě zelených, pravidelně svinutých lístků. Nálev čaje je průzračný, zelenožlutý. Chuť a vůně je vyvážená a jemná, s dotekem květového medu.
Korejský čaj ze třetí sklizně pocházející z čajové farmy Seogwang na ostrově Jeju. Dae znamená velký, což odráží velikost tmavě zelených, pravidelně svinutých lístků. Nálev čaje je průzračný, zelenožlutý. Chuť a vůně je vyvážená a jemná, s dotekem květového medu.
Korejský čaj ze třetí sklizně pocházející z čajové farmy Seogwang na ostrově Jeju. Dae znamená velký, což odráží velikost tmavě zelených, pravidelně svinutých lístků. Nálev čaje je průzračný, zelenožlutý. Chuť a vůně je vyvážená a jemná, s dotekem květového medu.
Korejský čaj ze třetí sklizně pocházející z čajové farmy Seogwang na ostrově Jeju. Dae znamená velký, což odráží velikost tmavě zelených, pravidelně svinutých lístků. Nálev čaje je průzračný, zelenožlutý. Chuť a vůně je vyvážená a jemná, s dotekem květového medu.
Čaj pochází z čajové zahrady Davida Tenieshvili, nejlepšího producenta zeleného čaje v Ozurgeti. Jedná se o obnovenou divokou zahradu, která se nachází v regionu Guria a byla založena v roce 2017. Převážně rolované, khaki zelené lístky vytvářejí světle zelený nálev. Ve vůni i chuti se snoubí mlad...
Čaj pochází z čajové zahrady Davida Tenieshvili, nejlepšího producenta zeleného čaje v Ozurgeti. Jedná se o obnovenou divokou zahradu, která se nachází v regionu Guria a byla založena v roce 2017. Převážně rolované, khaki zelené lístky vytvářejí světle zelený nálev. Ve vůni i chuti se snoubí mlad...
Čaj pochází z čajové zahrady Davida Tenieshvili, nejlepšího producenta zeleného čaje v Ozurgeti. Jedná se o obnovenou divokou zahradu, která se nachází v regionu Guria a byla založena v roce 2017. Převážně rolované, khaki zelené lístky vytvářejí světle zelený nálev...
Čaj pochází z čajové zahrady Davida Tenieshvili, nejlepšího producenta zeleného čaje v Ozurgeti. Jedná se o obnovenou divokou zahradu, která se nachází v regionu Guria a byla založena v roce 2017. Převážně rolované, khaki zelené lístky vytvářejí světle zelený nálev...
Korejský čaj z ostrova Čedžu, pro jehož výrobu se sbírají lístky větší velikosti a to v pozdějším období než pro výrobu těch nejdražších čajů (Sejak a Woojeon). Svěží zelené lístky vytvářejí po zalití čirý zelenožlutý nálev s nádechem melounu a smetany.
Korejský čaj z ostrova Čedžu, pro jehož výrobu se sbírají lístky větší velikosti a to v pozdějším období než pro výrobu těch nejdražších čajů (Sejak a Woojeon). Svěží zelené lístky vytvářejí po zalití čirý zelenožlutý nálev s nádechem melounu a smetany.
Korejský čaj z ostrova Čedžu, pro jehož výrobu se sbírají lístky větší velikosti a to v pozdějším období než pro výrobu těch nejdražších čajů (Sejak a Woojeon). Svěží zelené lístky vytvářejí po zalití čirý zelenožlutý nálev s nádechem melounu a smetany.
Korejský čaj z ostrova Čedžu, pro jehož výrobu se sbírají lístky větší velikosti a to v pozdějším období než pro výrobu těch nejdražších čajů (Sejak a Woojeon). Svěží zelené lístky vytvářejí po zalití čirý zelenožlutý nálev s nádechem melounu a smetany.
Na svazích Mount Kenya v nadmořské výšce od 1500 do 2200 m se nachází největší čajová oblast v zemi. Díky zdravému klimatu a minerálně bohatým půdám mají čaje z této oblasti unikátní charakteristické vlastnosti a plnou chuť. Nálev světle žluté barvy vzniká po zalití podlouhlých tmavě zelených...
Na svazích Mount Kenya v nadmořské výšce od 1500 do 2200 m se nachází největší čajová oblast v zemi. Díky zdravému klimatu a minerálně bohatým půdám mají čaje z této oblasti unikátní charakteristické vlastnosti a plnou chuť. Nálev světle žluté barvy vzniká po zalití podlouhlých tmavě zelených...
Na svazích Mount Kenya v nadmořské výšce od 1500 do 2200 m se nachází největší čajová oblast v zemi. Díky zdravému klimatu a minerálně bohatým půdám mají čaje z této oblasti unikátní charakteristické vlastnosti a plnou chuť. Nálev světle žluté barvy vzniká po zalití podlouhlých tmavě zelených...
Na svazích Mount Kenya v nadmořské výšce od 1500 do 2200 m se nachází největší čajová oblast v zemi. Díky zdravému klimatu a minerálně bohatým půdám mají čaje z této oblasti unikátní charakteristické vlastnosti a plnou chuť. Nálev světle žluté barvy vzniká po zalití podlouhlých tmavě zelených...
Green Mint je jedinečným splynutím napařovaného zeleného čaje ze zahrady Satemwa a máty, která pochází od asociace místních pěstitelů Msuwadzi. Satemwa se tak snaží vést drobné farmáře k diverzifikaci příjmů a pěstování více plodin. Kombinací tmavě zelených dlouhých čajových lístků s lístky máty ...
Green Mint je jedinečným splynutím napařovaného zeleného čaje ze zahrady Satemwa a máty, která pochází od asociace místních pěstitelů Msuwadzi. Satemwa se tak snaží vést drobné farmáře k diverzifikaci příjmů a pěstování více plodin. Kombinací tmavě zelených dlouhých čajových lístků s lístky máty ...
Čaj se produkuje v oblasti Pindaya z čajovníků ve stáří od 25 až do 100 let v nadmořské výšce okolo 1200 metrů. Více než 50 % obyvatel tohoto regionu si vydělává na živobytí právě pěstováním čaje. Převážně zavinuté listy stříbřitě zelené barvy dávají po zalití sytě žlutý nálev. V chuti převažují...
Čaj se produkuje v oblasti Pindaya z čajovníků ve stáří od 25 až do 100 let v nadmořské výšce okolo 1200 metrů. Více než 50 % obyvatel tohoto regionu si vydělává na živobytí právě pěstováním čaje. Převážně zavinuté listy stříbřitě zelené barvy dávají po zalití sytě žlutý nálev. V chuti převažují...
Čaj se produkuje v oblasti Pindaya z čajovníků ve stáří od 25 až do 100 let v nadmořské výšce okolo 1200 metrů. Více než 50 % obyvatel tohoto regionu si vydělává na živobytí právě pěstováním čaje. Převážně zavinuté listy stříbřitě zelené barvy dávají po zalití sytě žlutý nálev. V chuti převažují...
Čaj se produkuje v oblasti Pindaya z čajovníků ve stáří od 25 až do 100 let v nadmořské výšce okolo 1200 metrů. Více než 50 % obyvatel tohoto regionu si vydělává na živobytí právě pěstováním čaje. Převážně zavinuté listy stříbřitě zelené barvy dávají po zalití sytě žlutý nálev. V chuti převažují...
Sejak je po Woojeonu druhým nejkvalitnějším korejským čajem. Lístky pro jeho výrobu se sbírají časně zjara. Svěží zelené lístky dávají vznik jasnému, světle zelenému nálevu, jehož jemná chuť je příjemně zakulacená s dozvukem v tónu kokosového mléka.
Sejak je po Woojeonu druhým nejkvalitnějším korejským čajem. Lístky pro jeho výrobu se sbírají časně zjara. Svěží zelené lístky dávají vznik jasnému, světle zelenému nálevu, jehož jemná chuť je příjemně zakulacená s dozvukem v tónu kokosového mléka.
Sejak je po Woojeonu druhým nejkvalitnějším korejským čajem. Lístky pro jeho výrobu se sbírají časně zjara. Svěží zelené lístky dávají vznik jasnému, světle zelenému nálevu, jehož jemná chuť je příjemně zakulacená s dozvukem v tónu kokosového mléka.
Sejak je po Woojeonu druhým nejkvalitnějším korejským čajem. Lístky pro jeho výrobu se sbírají časně zjara. Svěží zelené lístky dávají vznik jasnému, světle zelenému nálevu, jehož jemná chuť je příjemně zakulacená s dozvukem v tónu kokosového mléka.
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Zelené lístky po zalití vytvářejí světle zelený nálev. Chuť a vůně je intenzivní a dlouhotrvající, tělo čaje je lehké. V chuti domi...
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Zelené lístky po zalití vytvářejí světle zelený nálev. Chuť a vůně je intenzivní a dlouhotrvající, tělo čaje je lehké. V chuti domi...
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Sběr čajových lístků obstarává 2000 sběračů místních etnických skupin. Následné zpracování pak probíhá v moderní továrně vybavené s...
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Sběr čajových lístků obstarává 2000 sběračů místních etnických skupin. Následné zpracování pak probíhá v moderní továrně vybavené s...
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.