Podporujeme

Kategorie

Podporujeme

Součástí naší firemní strategie jsou také aktivity zaměřené na charitu či sponzoring. Nepodporujeme mediálně známé projekty, ale spíše se zaměřujeme na oblasti, které mají zároveň určité propojení na naši společnost nebo sortiment.

Určitě proto musíme zmínit spolupráci s organizací SMS, která se věnuje mladým lidem trpícím roztroušenou sklerózou. U osob s touto nemocí bylo ověřeno, že pití zeleného čaje jejich zdravotnímu stavu pomáhá. Proto jsme se rozhodli každoročně věnovat této skupině postižených určité procento právě z tržeb zeleného čaje.

Naším nejčerstvějším projektem, který je opět úzce propojen s naší činností, je spolupráce s Kavárnou na kolech – projektem společnosti Tichý svět – chráněné pracoviště. Kavárna na kolech je zmenšenou variantou Tiché kavárny, která byla otevřena v roce 2011 jako první v ČR a která představuje prostor, kde mohou neslyšící pracovat, využít své schopnosti a ukázat sobě i svému okolí, že i v tak náročném oboru, jakým je pohostinství, se mohou s úspěchem uplatnit. Kavárna slouží rovněž jako tréninkové prostředí a nabízí podporu studentům a absolventům odborných škol pro jejich profesní začátky.

Kavárna na kolech pak umožňuje přijet prakticky kamkoliv a tím pádem potěšit všechny přítomné výbornou kávou a domácími zákusky z Tiché cukrárny. Kavárna na kolech pravidelně jezdí na všemožné festivaly po celé ČR a jiné kulturní akce.

V rámci lokálních aktivit přispíváme zlínskému sdružení Českého červeného kříže, divadlu ve Hvozdné a Slušovicích, sponzorujeme oblíbený zlínský Fašank a další aktivity občanského života. Výrazným počinem na tomto poli byla dvouletá sponzorská a propagační spolupráce s Mezinárodním festivalem filmů pro děti a mládež ve Zlíně, který zde má již šedesátiletou tradici.

Podpořené projekty a organizace v uplynulých letech

Poprvé jsme se také rozhodli naše významné obchodní partnery zapojit do společné podpory a to formou vánočního příspěvku vybraným potřebným organizacím. Standardně naše obchodní partnery v době Vánoc obdarováváme věcnými dary, nyní jsme jim místo toho poslali přání s prosbou, aby na speciálním webové stránce, kterou jsme zřídili, klikli na vybranou a jimi preferovanou organizaci a tím jí přispěli na jejich účet. Tímto projektem jsme podpořili Nadační fond Klíček – organizaci napomáhající nemocným, Helppes - jedinou profesionální neziskovou organizaci v České republice, která je registrovaným poskytovatelem sociálních služeb a Lékaře bez hranic – organizace poskytující zdravotnickou a humanitární pomoc těm nejzranitelnějším: lidem zasaženým válkou, přírodními katastrofami nebo epidemiemi.

                     

Dalším zajímavým projektem byla vzájemná spolupráce se SOS dětskými vesničkami. Jejich malí svěřenci kreslili a soutěžili o nejhezčí motiv na hrníček. Tři nejzajímavější jsme vybrali, nechali vyrobit hrníčky s tímto motivem a část z výtěžku šla zpět této organizaci.

V minulosti jsme podporovali také děti z Indie a Nepálu - Občanské sdružení Nepálčata, tedy děti z pro nás významných dodavatelských zemí. Věnovaná finanční částka zabezpečovala jejich vzdělání a lékařskou péči.


Otevřít chat