Ajurvédský čaj

Kategorie
Druhy čajů

Neznámý Himalájský skvost

Ajurvédský čaj má své základy v ajurvédské medicíně. V českých podmínkách není příliš rozšířený, ačkoliv jeho účinky jsou velmi blahodárné, v některých případech až zázračné.

Ajurvéda – Nauka o dlouhém životě „Umění žít“

Ajurvéda se zrodila ve starobylé Indii před asi 5000 lety a je často nazývána “matkou všech léčebných systémů”. Snaží se živý organizmus uvádět do rovnováhy a obnovovat jeho síly, snižovat jeho zranitelnost a umocňovat jeho obranyschopnost, aby se nemohla rozvinout nová nemoc. Je proto spíše než léčebnou soustavou životním stylem, vědou o tom, jak se naučit žít v souladu s přírodou a vytvářet s ní harmonické spojení. Zdraví v ájurvédě znamená harmonii. K jejímu dosažení kombinuje ájurvéda zdravou výživu, pohyb, meditaci a dechová cvičení společně s efektivním využitím bylinek a koření k posílení těla a zklidnění duše.

Ajurvédský čaj a jeho účinky

Ájurvédská tradiční medicína pokládá čaj za nápoj prospěšný zdraví a posilující lék pro celé tělo. Posiluje nervový systém, dodává tělu energii, rozjasňuje mysl a je jak lékem, tak i prevencí proti nachlazení, alergiím a dalším nemocem.

Ajurvédský čaj a jeho správná příprava

Ajurvédský čaj se pro domácí užití připravuje následovně: Na čajový šálek jedna čajová lžička. Zalije se vroucí vodou a nechá se 5 - 8 minut louhovat.

TIP
Pro přípravu čaje máme vše.

Otevřít chat