Skladem
Datum dostupnosti:
pražená zrnková káva (100% arabika)
Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní.
Základní chuťový profil: V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká.
Chuť kávy dle způsobu přípravy:
- dripper - komplexní, jemná chuť bez trpkého závěru
- moka - plná chuť, lehce mléčná, vydatná, úplně jiná než další přípravy
- chemex - hodně lehká, dochuť není výrazná, ale velmi jemná, lahodná, méně body
- french press - komplexní chuť na začátku, v závěru mírně hořkne, až je zemitější, trpčí
- espresso - zvýrazněná chuť: čokoláda, piniový ořech, malina.
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: http://www.oxalis.cz/priprava-kavy
pražená zrnková plantážní káva (100% arabika)
Vysoký
pražená zrnková káva (100% arabika)
Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní.
Základní chuťový profil: V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká.
Chuť kávy dle způsobu přípravy:
- dripper - komplexní, jemná chuť bez trpkého závěru
- moka - plná chuť, lehce mléčná, vydatná, úplně jiná než další přípravy
- chemex - hodně lehká, dochuť není výrazná, ale velmi jemná, lahodná, méně body
- french press - komplexní chuť na začátku, v závěru mírně hořkne, až je zemitější, trpčí
- espresso - zvýrazněná chuť: čokoláda, piniový ořech, malina.
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: http://www.oxalis.cz/priprava-kavy
pražená zrnková plantážní káva (100% arabika)
Vysoký
Pěstování kávy v Myanmaru má dlouhou tradici, která se váže již k roku 1885. Naše sorta pochází z plantáže Bant Sawk, která se rozprostírá v nadmořské výšce 1600 - 1750 m. Odrůda: Catuai, Proces: Natural. Ve vůni i chuti lze rozpoznat ušlechtilé kakao a liči n...
Pěstování kávy v Myanmaru má dlouhou tradici, která se váže již k roku 1885. Naše sorta pochází z plantáže Bant Sawk, která se rozprostírá v nadmořské výšce 1600 - 1750 m. Odrůda: Catuai, Proces: Natural. Ve vůni i chuti lze rozpoznat ušlechtilé kakao a liči n...
Kávové zrnka se ukrývají ve sladké kávové třešni. Sušením těchto třešní vzniká cascara. Nápoj připravený z cascary má příjemně nasládlou vůni. Cascara pochází z farmy Carmen Estate, kde se ve výšce 1700 m. n. m. již přes 50 let pěstuje a zpracovává vysoce kvalitní ...
Kávové zrnka se ukrývají ve sladké kávové třešni. Sušením těchto třešní vzniká cascara. Nápoj připravený z cascary má příjemně nasládlou vůni. Cascara pochází z farmy Carmen Estate, kde se ve výšce 1700 m. n. m. již přes 50 let pěstuje a zpracovává vysoce kvalitní ...
pražená zrnková káva aromatizovaná (100% arabika) s příchutí vaječného koňaku a rumu
pražená zrnková káva aromatizovaná (100% arabika) s příchutí vaječného koňaku a rumu