Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý zelený čaj
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
Střední
sypaný pravý zelený čaj
Kvalitativně nejvyšší sorta korejského zeleného čaje sklízená hned na úvod vegetačního období. Nepravidelně svinuté zelené lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ten má jemně nasládlou chuť s tóny mléka, mandlí a lehkým travnatým závěrem.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
Střední
Kopřiva přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému. Třezalka přispívá k duševnímu zdraví - emoční rovnováze. U citlivých osob možnost fotosenzibilizace (třezalka). Může snižovat srážlivost krve (ginkgo biloba).
Kopřiva přispívá k normální činnosti kardiovaskulárního systému. Třezalka přispívá k duševnímu zdraví - emoční rovnováze. U citlivých osob možnost fotosenzibilizace (třezalka). Může snižovat srážlivost krve (ginkgo biloba).
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku...
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku...