sypaný pravý zelený čaj
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Sběr čajových lístků obstarává 2000 sběračů místních etnických skupin. Následné zpracování pak probíhá v moderní továrně vybavené stroji z Taiwanu a Japonska. Zelené lístky po zalití vytvářejí světle zelený nálev. Chuť a vůně je intenzivní a dlouhotrvající, tělo čaje je lehké. V chuti dominuje umami doplněné smetanovou notou.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
sypaný pravý zelený čaj
Zelený čaj z oblasti Tam Duong v provincii Lai Chau nacházející se v severozápadní části Vietnamu. Zdejší čajové zahrady leží pod nejvyšší horou Indočíny - Fansipan. Sběr čajových lístků obstarává 2000 sběračů místních etnických skupin. Následné zpracování pak probíhá v moderní továrně vybavené stroji z Taiwanu a Japonska. Zelené lístky po zalití vytvářejí světle zelený nálev. Chuť a vůně je intenzivní a dlouhotrvající, tělo čaje je lehké. V chuti dominuje umami doplněné smetanovou notou.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
Lístky jsou zpracovány do drobných granulek. Velmi tmavý, mahagonový nálev, výrazně sladová až krémová vůně i chuť, která je plná a krátká. Vydatný čaj, skvělý s mlékem.
Lístky jsou zpracovány do drobných granulek. Velmi tmavý, mahagonový nálev, výrazně sladová až krémová vůně i chuť, která je plná a krátká. Vydatný čaj, skvělý s mlékem.
Mate s osvěžující citrónovou chutí s typicky rostlinnými tóny.
Mate s osvěžující citrónovou chutí s typicky rostlinnými tóny.
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého...
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého...