Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý zelený čaj
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého mléka.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 4 vrchovaté čajové lžičky) na 1 litr vody. Ponechte 1,5 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 4 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého mléka.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 4 vrchovaté čajové lžičky) na 1 litr vody. Ponechte 1,5 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 4 nálevy.
Rooibos je keř, tvořen tenkými větvičkami a malými jehličkovitými lístky (asi 1 cm dlouhými). Pěstuje se pouze na plantážích Jižní Afriky o celkové rozloze 25.000 hektarů.
Rooibos je keř, tvořen tenkými větvičkami a malými jehličkovitými lístky (asi 1 cm dlouhými). Pěstuje se pouze na plantážích Jižní Afriky o celkové rozloze 25.000 hektarů.
Jeden z nejcennějších čínských zelených čajů s limitovanou produkcí. Vyrábí se z těch nejjemnějších jarních pupenů. Zelené lístky mají tvar malých klubíček. Světle žlutý nálev dává širokou škálu chutí i vůní od velmi lehké rostlinnosti k jemným tónům ovoce.
Jeden z nejcennějších čínských zelených čajů s limitovanou produkcí. Vyrábí se z těch nejjemnějších jarních pupenů. Zelené lístky mají tvar malých klubíček. Světle žlutý nálev dává širokou škálu chutí i vůní od velmi lehké rostlinnosti k jemným tónům ovoce.
Nejjemnější čajové lístky a pupeny jsou ručně svinovány do malých perel a obohaceny vůní čerstvých jasmínových květů. Po dokončení procesu ovonění se jasmínové květy ručně vybírají, takže zůstávají pouze ovoněné čajové perly.
Nejjemnější čajové lístky a pupeny jsou ručně svinovány do malých perel a obohaceny vůní čerstvých jasmínových květů. Po dokončení procesu ovonění se jasmínové květy ručně vybírají, takže zůstávají pouze ovoněné čajové perly.