Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý zelený čaj
Klasická japonská Sencha, lístky jasně zelené, svěží. Vůně nálevu plná, čistá, barva světle zelená. Výrazná chuť dlouze ulpívá na patře, závěr je lehký, velmi příjemný.
vodou o teplotě 80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
sypaný pravý zelený čaj
Klasická japonská Sencha, lístky jasně zelené, svěží. Vůně nálevu plná, čistá, barva světle zelená. Výrazná chuť dlouze ulpívá na patře, závěr je lehký, velmi příjemný.
vodou o teplotě 80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
Jarní Sencha z oblasti Minamikyushu Eicho v prefektuře Kagoshima na jihu ostrova Kjúšú. Zelené jehličkovité lístky dávají po zalití zelenožlutý nálev mléčně nasládlé vůně. V chuti dominuje umami, které je v závěru doplněno lehkými tóny zralých broskví.
Jarní Sencha z oblasti Minamikyushu Eicho v prefektuře Kagoshima na jihu ostrova Kjúšú. Zelené jehličkovité lístky dávají po zalití zelenožlutý nálev mléčně nasládlé vůně. V chuti dominuje umami, které je v závěru doplněno lehkými tóny zralých broskví.
Tato japonská Sencha pochází z prefektury Miyazaki. Svěží zelené jehličkovité lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. V chuti i vůni dominuje sladkost mladých lískových oříšků s jemnými smetanovými tóny.
Tato japonská Sencha pochází z prefektury Miyazaki. Svěží zelené jehličkovité lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. V chuti i vůni dominuje sladkost mladých lískových oříšků s jemnými smetanovými tóny.
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...