Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý zelený čaj
Klasická japonská Sencha, lístky jasně zelené, svěží. Vůně nálevu plná, čistá, barva světle zelená. Výrazná chuť dlouze ulpívá na patře, závěr je lehký, velmi příjemný.
vodou o teplotě 80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
sypaný pravý zelený čaj
Klasická japonská Sencha, lístky jasně zelené, svěží. Vůně nálevu plná, čistá, barva světle zelená. Výrazná chuť dlouze ulpívá na patře, závěr je lehký, velmi příjemný.
vodou o teplotě 80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2-3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Nízký
Jarní Sencha z oblasti Minamikyushu Eicho v prefektuře Kagoshima na jihu ostrova Kjúšú. Zelené jehličkovité lístky dávají po zalití zelenožlutý nálev mléčně nasládlé vůně. V chuti dominuje umami, které je v závěru doplněno lehkými tóny zralých broskví.
Jarní Sencha z oblasti Minamikyushu Eicho v prefektuře Kagoshima na jihu ostrova Kjúšú. Zelené jehličkovité lístky dávají po zalití zelenožlutý nálev mléčně nasládlé vůně. V chuti dominuje umami, které je v závěru doplněno lehkými tóny zralých broskví.
Tato japonská Sencha pochází z prefektury Miyazaki. Svěží zelené jehličkovité lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. V chuti i vůni dominuje sladkost mladých lískových oříšků s jemnými smetanovými tóny.
Tato japonská Sencha pochází z prefektury Miyazaki. Svěží zelené jehličkovité lístky vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. V chuti i vůni dominuje sladkost mladých lískových oříšků s jemnými smetanovými tóny.
Je produkována v okolí města Kakegawa v prefektuře Shizuoka. Název Hisui se z japonštiny překládá jako "nefrit", což odráží barvu čajových lístků, ze kterých je Matcha vyráběna. Je vhodná nejen k přípravě tradičního nápoje Matcha, ale také jako ingredience při vaření, pečení, přípravu koktejlů, č...
Je produkována v okolí města Kakegawa v prefektuře Shizuoka. Název Hisui se z japonštiny překládá jako "nefrit", což odráží barvu čajových lístků, ze kterých je Matcha vyráběna. Je vhodná nejen k přípravě tradičního nápoje Matcha, ale také jako ingredience při vaření, pečení, přípravu koktejlů, č...