Skladem
Datum dostupnosti:
pražená zrnková káva (100% arabika)
Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní.
Základní chuťový profil: V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká.
Chuť kávy dle způsobu přípravy:
- dripper - komplexní, jemná chuť bez trpkého závěru
- moka - plná chuť, lehce mléčná, vydatná, úplně jiná než další přípravy
- chemex - hodně lehká, dochuť není výrazná, ale velmi jemná, lahodná, méně body
- french press - komplexní chuť na začátku, v závěru mírně hořkne, až je zemitější, trpčí
- espresso - zvýrazněná chuť: čokoláda, piniový ořech, malina.
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: http://www.oxalis.cz/priprava-kavy
pražená zrnková plantážní káva (100% arabika)
Vysoký
pražená zrnková káva (100% arabika)
Promytá káva z farmy Riverdale v oblasti pohoří Východní Ghát. Majitel Prakashan Balaraman dbá na pečlivé zpracování klasickou metodou pouze zralých třešní.
Základní chuťový profil: V chuti i vůni najdete mléčnou čokoládu a arašídy. Tělo je jemné, sladké. Acidita nízká.
Chuť kávy dle způsobu přípravy:
- dripper - komplexní, jemná chuť bez trpkého závěru
- moka - plná chuť, lehce mléčná, vydatná, úplně jiná než další přípravy
- chemex - hodně lehká, dochuť není výrazná, ale velmi jemná, lahodná, méně body
- french press - komplexní chuť na začátku, v závěru mírně hořkne, až je zemitější, trpčí
- espresso - zvýrazněná chuť: čokoláda, piniový ořech, malina.
hrubost mletí přizpůsobte zvolenému způsobu přípravy kávy. Na 100 ml vody o teplotě 93-94°C použijte 7 g mleté kávy. Uchovejte v suchu, chraňte před teplem ve vzduchotěsné nádobě. Další tipy na přípravu našich káv najdete zde: http://www.oxalis.cz/priprava-kavy
pražená zrnková plantážní káva (100% arabika)
Vysoký
Tato káva pochází z farmy Motherland Farmers ležící v oblasti Nyamagabe poblíž vesnice Kamiro, Majitel Fred Kasigwa zde pěstuje spolu s dalšími farmáři již po mnoho generací kávu jen té nejvyšší kvality. Její vynikající chuť je dosažena vlivem sopečné půdy a nadmoř...
Tato káva pochází z farmy Motherland Farmers ležící v oblasti Nyamagabe poblíž vesnice Kamiro, Majitel Fred Kasigwa zde pěstuje spolu s dalšími farmáři již po mnoho generací kávu jen té nejvyšší kvality. Její vynikající chuť je dosažena vlivem sopečné půdy a nadmoř...
Tato káva se pěstuje na úpatí svahů zasněženého pohoří Rwenzori v nadmořské výšce 1900-2040 m. n. m. Farmáři používají moderní zařízení jako jsou solární sušičky a elektrické odslupkovače. Odrůda: Burbon. Proces: Natural. V chuti i vůni naleznete čokoládu, lískový ...
Tato káva se pěstuje na úpatí svahů zasněženého pohoří Rwenzori v nadmořské výšce 1900-2040 m. n. m. Farmáři používají moderní zařízení jako jsou solární sušičky a elektrické odslupkovače. Odrůda: Burbon. Proces: Natural. V chuti i vůni naleznete čokoládu, lískový ...
Proces: natural, Region: Shevaroys hills, Nadmořská výška: 1450-1600 m n.m., Farmář: Prakashan Balaraman, Odrůda: Selection 9, Selection 5B. Charakteristika: hořká čokoláda - marakuja - zralý fík - bílý pepř. Sametové tělo. Delikátní acidita.
Proces: natural, Region: Shevaroys hills, Nadmořská výška: 1450-1600 m n.m., Farmář: Prakashan Balaraman, Odrůda: Selection 9, Selection 5B. Charakteristika: hořká čokoláda - marakuja - zralý fík - bílý pepř. Sametové tělo. Delikátní acidita.