Není skladem
Datum dostupnosti:
Doprava zdarma
Zelený čaj z oblasti Ilam, kde historicky započalo pěstování čaje v Nepálu. Čaj se tu pěstuje ve výšce od 915 do 1 830 m. Lehce zavinuté, zelené lístky doplněné světlými tipsy vytvářejí po zalití světle žlutý nálev. Ve vůni i chuti lze identifikovat čajovou růži.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 8 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
Nízký
Zelený čaj z oblasti Ilam, kde historicky započalo pěstování čaje v Nepálu. Čaj se tu pěstuje ve výšce od 915 do 1 830 m. Lehce zavinuté, zelené lístky doplněné světlými tipsy vytvářejí po zalití světle žlutý nálev. Ve vůni i chuti lze identifikovat čajovou růži.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 8 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
Nízký
Čajová zahrada Okayti se rozkládá na břehu řeky Mechi protékající podél hranice s Nepálem v nadmořské výšce od 1 770 m do 2 360 m. Čaj se tu pěstuje od roku 1888. Čaji dominují tmavě zelené lístky doplněné světlými. Jejich zalitím vzniká nálev okrově žluté barvy. V...
Čajová zahrada Okayti se rozkládá na břehu řeky Mechi protékající podél hranice s Nepálem v nadmořské výšce od 1 770 m do 2 360 m. Čaj se tu pěstuje od roku 1888. Čaji dominují tmavě zelené lístky doplněné světlými. Jejich zalitím vzniká nálev okrově žluté barvy. V...
Čajová zahrada Rungmook vznikla v polovině 19. století a leží ve výšce 1 700 m. Černohnědé čajové lístky dávají po zalití nálev zlatavé barvy, v jehož chuti i vůni objevíte pomeranče. Chuť je navíc doplněná o lehkou bergamotovou notu.
Čajová zahrada Rungmook vznikla v polovině 19. století a leží ve výšce 1 700 m. Černohnědé čajové lístky dávají po zalití nálev zlatavé barvy, v jehož chuti i vůni objevíte pomeranče. Chuť je navíc doplněná o lehkou bergamotovou notu.
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku...
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefectuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku...