Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý černý čaj
Vysokohorský čaj ze střechy světa, je silnější než v sousedství položený Darjeeling, obsahuje velké množství zlatých tipsů (pupenů). Krátké hnědočerné lístky dávají vzniku nálevu hnědožluté barvy s vůní i chutí připomínající luční med.
Vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3-5 minut louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.
sypaný pravý černý čaj
sypaný pravý černý čaj
Vysokohorský čaj ze střechy světa, je silnější než v sousedství položený Darjeeling, obsahuje velké množství zlatých tipsů (pupenů). Krátké hnědočerné lístky dávají vzniku nálevu hnědožluté barvy s vůní i chutí připomínající luční med.
Vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3-5 minut louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.
sypaný pravý černý čaj
…vyvážená kombinace brusinek s nádechem třešňových tónů
…vyvážená kombinace brusinek s nádechem třešňových tónů
Černý čaj z čajové zahrady Coonoor, která se řadí mezi nejstarší v oblasti Nilgiri. Leží v nadmořské výšce 1850 m a poskytuje nádherné výhledy do okolí. Vůně je jemně medová, prostoupená lehkou ovocnou stopou. V chuti dominují citrusové plody, v závěru se objevuje nasládlá ostružinová nota.
Černý čaj z čajové zahrady Coonoor, která se řadí mezi nejstarší v oblasti Nilgiri. Leží v nadmořské výšce 1850 m a poskytuje nádherné výhledy do okolí. Vůně je jemně medová, prostoupená lehkou ovocnou stopou. V chuti dominují citrusové plody, v závěru se objevuje nasládlá ostružinová nota.
Čajová oblast Borpatra se rozprostírá na úpatí distriktu Tirap v indickém státě Arunachal Pradesh. Čaj se v této oblasti pěstuje od pol. 19. století. Ideální přírodní podmínky a nejkvalitnějšími čajovníky dávají čajům z této oblasti živost a jedinečnost. Krátké, černé listy s občasnými tipsy dáv...
Čajová oblast Borpatra se rozprostírá na úpatí distriktu Tirap v indickém státě Arunachal Pradesh. Čaj se v této oblasti pěstuje od pol. 19. století. Ideální přírodní podmínky a nejkvalitnějšími čajovníky dávají čajům z této oblasti živost a jedinečnost. Krátké, černé listy s občasnými tipsy dáv...