Skladem
Datum dostupnosti:
Směs čajů první sklizně z různých zahrad Darjeelingu. Květnatá vůně, zlatý nálev.
vodou prošlou varem a vychládlou na teplotu 85°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
sypaný pravý černý čaj
Střední
Směs čajů první sklizně z různých zahrad Darjeelingu. Květnatá vůně, zlatý nálev.
vodou prošlou varem a vychládlou na teplotu 85°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
sypaný pravý černý čaj
Střední
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Assamská zahrada Meleng patří mezi jedny z nejstarších – její počátek se datuje do roku 1852. Čajové keře leží podél obou břehů řeky Meleng, která dala zahradě jméno. Černohnědé čajové lístky s vysokým podílem zlatavých tipsů vytvářejí po zalití hnědooranžový nálev s opojnou vůní i chutí po pomer...
Assamská zahrada Meleng patří mezi jedny z nejstarších – její počátek se datuje do roku 1852. Čajové keře leží podél obou břehů řeky Meleng, která dala zahradě jméno. Černohnědé čajové lístky s vysokým podílem zlatavých tipsů vytvářejí po zalití hnědooranžový nálev s opojnou vůní i chutí po pomer...
Zlatavý černý čaj z horských oblastí jihočínské provincie Yunnan. Na jeho výrobu se sbírají pouze jemné pupeny. Hnědozlaté lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití průzračný nálev světlé až tmavě oranžové barvy. Vůně i chuť nálevu je sladká po medu a javorovém sirupu.
Zlatavý černý čaj z horských oblastí jihočínské provincie Yunnan. Na jeho výrobu se sbírají pouze jemné pupeny. Hnědozlaté lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití průzračný nálev světlé až tmavě oranžové barvy. Vůně i chuť nálevu je sladká po medu a javorovém sirupu.