Produkt již není v nabídce
Datum dostupnosti:
Malebná čajová oblast rozprostírající se v nadmořské výšce od 1 000 m do 2 000 m v údolí Kurseong. Její počátky se datují do roku 1899. Čaji dominují tmavě zelené lístky sporadicky doplněné o lístky světle zelené barvy. Jejich zalitím získáme nálev žluté barvy s opojnou květinovou vůní. V chuti objevíte mladý lískový oříšek s lehkou meruňkovou notou.
vodou prošlou varem a vychládlou na teplotu 85°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
Malebná čajová oblast rozprostírající se v nadmořské výšce od 1 000 m do 2 000 m v údolí Kurseong. Její počátky se datují do roku 1899. Čaji dominují tmavě zelené lístky sporadicky doplněné o lístky světle zelené barvy. Jejich zalitím získáme nálev žluté barvy s opojnou květinovou vůní. V chuti objevíte mladý lískový oříšek s lehkou meruňkovou notou.
vodou prošlou varem a vychládlou na teplotu 85°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1-2 nálevy.
Vydařená směs černých čajů z oblasti Ruhuna. Ve vůni i chuti nálevu ucítíte zralé banány a kakaové boby, v dochuti jemné citrusové tóny.
Vydařená směs černých čajů z oblasti Ruhuna. Ve vůni i chuti nálevu ucítíte zralé banány a kakaové boby, v dochuti jemné citrusové tóny.
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Produkce černého čaje („kuro“ tea) je v japonských poměrech mimořádnou raritou. Náš druh pochází z rodinné farmy v prefektuře Kagoshima, na které se čajové lístky sklízejí od roku 1970. Jejich původ je v kultivaru Benifuki. O zahradu nyní pečuje dcera z poslední generace. Rovněž fakt, že v čele č...
Produkce černého čaje („kuro“ tea) je v japonských poměrech mimořádnou raritou. Náš druh pochází z rodinné farmy v prefektuře Kagoshima, na které se čajové lístky sklízejí od roku 1970. Jejich původ je v kultivaru Benifuki. O zahradu nyní pečuje dcera z poslední generace. Rovněž fakt, že v čele č...