Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý zelený čaj
Tento zelený čaj patří k vysoce kvalitním zeleným čajům, který se vyrábí hlavně v Jixi County v provincii Anhui. Pro jeho výrobu se sbírá pouze vrchní pupen se dvěma lístky. Tmavě zelené čajové lístky doplněné o stříbřité tipsy jsou svinuté do klubíček a vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ve vůni i chuti objevíte citronovou trávu v kombinaci s umami.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 8 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
sypaný pravý zelený čaj
Tento zelený čaj patří k vysoce kvalitním zeleným čajům, který se vyrábí hlavně v Jixi County v provincii Anhui. Pro jeho výrobu se sbírá pouze vrchní pupen se dvěma lístky. Tmavě zelené čajové lístky doplněné o stříbřité tipsy jsou svinuté do klubíček a vytvářejí průzračný, světle zelený nálev. Ve vůni i chuti objevíte citronovou trávu v kombinaci s umami.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 8 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Sencha japonského typu stále hojněji pěstovaná na čínských čajových plantážích. Medově žlutý nálev.
Sencha japonského typu stále hojněji pěstovaná na čínských čajových plantážích. Medově žlutý nálev.
Pochází z čínské provincie Fujian. Sušené lístky tohoto čaje mohou připomínat tlapku opice s bílou srstí. Odtud pochází i čínské pojmenování čaje Bai Mao Hou, tedy doslova “bělosrstá opice”. Hnědozelené lístky v kombinaci se stříbřitými tipsy vytváří delikátní zelený čaj jemně ochucený květy růže.
Pochází z čínské provincie Fujian. Sušené lístky tohoto čaje mohou připomínat tlapku opice s bílou srstí. Odtud pochází i čínské pojmenování čaje Bai Mao Hou, tedy doslova “bělosrstá opice”. Hnědozelené lístky v kombinaci se stříbřitými tipsy vytváří delikátní zelený čaj jemně ochucený květy růže.
Tradiční zelený čaj pěstovaný v horách En Shi v provincii Hubei. Svěží lístky jsou sbírány v jarním období. Zlatavý nálev má plnou, jemně kořeněnou chuť.
Tradiční zelený čaj pěstovaný v horách En Shi v provincii Hubei. Svěží lístky jsou sbírány v jarním období. Zlatavý nálev má plnou, jemně kořeněnou chuť.