sypaný pravý zelený čaj
Tradiční zelený čaj pěstovaný v horách En Shi v provincii Hubei. Svěží lístky jsou sbírány v jarním období. Zlatavý nálev má plnou, jemně kořeněnou chuť.
Vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Střední
sypaný pravý zelený čaj
Tradiční zelený čaj pěstovaný v horách En Shi v provincii Hubei. Svěží lístky jsou sbírány v jarním období. Zlatavý nálev má plnou, jemně kořeněnou chuť.
Vodou o teplotě 70-80°C zalejte čaj v poměru 1,5 dl na 1 čajovou lžičku. Pokud čaj louhujete v konvici, pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Střední
Zelený listový čaj z čínské provincie Hubei. Světlý, vydatný nálev.
Zelený listový čaj z čínské provincie Hubei. Světlý, vydatný nálev.
Pro výrobu tohoto čaje se sbírají druhé jarní výhonky čajovníku. Tmavě zelená až našedlá barva svinutých lístků dává zelenožlutý nálev. Vůně připomíná sladce pražené kaštany, chuť je mírně nasládlá, pozvolna se rozvíjí do jemných oříškových tónů.
Pro výrobu tohoto čaje se sbírají druhé jarní výhonky čajovníku. Tmavě zelená až našedlá barva svinutých lístků dává zelenožlutý nálev. Vůně připomíná sladce pražené kaštany, chuť je mírně nasládlá, pozvolna se rozvíjí do jemných oříškových tónů.
Zelený Gunpowder, v Číně známý jako perlový čaj, se vyznačuje velmi příjemnou vůní a delikátní chutí. Vhodný k popíjení během celého dne, chutná skvěle i vychlazený s mátou.
Zelený Gunpowder, v Číně známý jako perlový čaj, se vyznačuje velmi příjemnou vůní a delikátní chutí. Vhodný k popíjení během celého dne, chutná skvěle i vychlazený s mátou.