Skladom
Dostupný dátum:
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefektuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku světle zeleného nálevu. V chuti objevíte jemné travnaté tóny, mladý lískový oříšek a lehkou chuť umami.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 7 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3-4 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Stredný
Zelený čaj Kabusecha z oblastí Kirishima v prefektuře Kagoshima dostal jméno podle rohoží neboli kabuse, které zastiňují čajové lístky. Kvalitou stojí mezi čaji Sencha a Gyokuro zejména proto, že čaj je stíněn daleko kratší dobu než Gyokuro. Tmavě zelené, dlouhé, jehličkovité lístky dávají vzniku světle zeleného nálevu. V chuti objevíte jemné travnaté tóny, mladý lískový oříšek a lehkou chuť umami.
vodou o teplotě 70°C zalejte čaj v poměru 12 g (cca 7 zarovnaných čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3-4 nálevy.
sypaný pravý zelený čaj
Stredný
Máta a fenykl přispívají k normální činnosti trávicího systému. Heřmánek přispívá k normálnímu trávení. Měsíček přispívá k normální funkci jater a střev. Anýz přispívá k trávení a k chuti k jídlu.
Máta a fenykl přispívají k normální činnosti trávicího systému. Heřmánek přispívá k normálnímu trávení. Měsíček přispívá k normální funkci jater a střev. Anýz přispívá k trávení a k chuti k jídlu.
Kopřiva přispívá k normální činnosti ledvin – vylučování, a k normální funkci prostaty. Květy černého bezu přispívají k čištění - vylučování. Měsíček přispívá k normální funkci jater a střev.
Kopřiva přispívá k normální činnosti ledvin – vylučování, a k normální funkci prostaty. Květy černého bezu přispívají k čištění - vylučování. Měsíček přispívá k normální funkci jater a střev.
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého...
Tamaryokucha je typ japonského čaje, u jehož výroby se používají postupy typické pro Čínu. Čaj se suší na pánvích, a lístky tak dostávají spirálkový tvar. Čaj z oblasti Goto v prefektuře Nagasaki. Čajové lístky vytvářejí světle zelený nálev s vůní i chutí připomínající našlehanou pěnu z čerstvého...