OXALIS 2018/2019

2 Stále lépe se prodávají Naše byliny – poptávka po nich roste. Na tento pozitivní vývoj jsme reagovali nasazením sedmi no- vých bylinných směsí. Až na jednu neobsahují žádné aroma a většinu z nich lze zařadit do kategorie čajů takzvaně funkč- ních (jsou určeny k podpůrnému řešení zdravotních neduhů přírodní cestou). Vycházejí totiž z tradičních bylin, jejichž účin- ky na naše zdraví jsou známy po staletí. I náš svět výběrové kávy se může pochlubit přírůstky – první pochází ze zpracovatelské továrny Gora Kone v etiopském Sida- mu, další arabika má původ na panamské plantáži Casa Ruiz. Vedle těchto zavedených zemí jsme nasadili dvě nové lokality: z Burundi přivážíme promytý Red Bourbon ze závodu Mbiri- zi, z Hondurasu pak Geishu pěstovanou v departamentu Santa Barbara. Aromatizované kávy jsme rozšířili o Caramel Macchia- to a Chocolate Spice. V segmentu čajového a kávového příslušenství jsou novinky částečně provázané s koncepcí nových aromatizovaných čajů a jsou tematicky navázané na zmiňované sekce. To usnadňu- je jejich vhodnou vzájemnou kombinaci při tvorbě dárkových balení. Znovu jsme se vrátili ke spolupráci se studenty Univerzity T. Bati ve Zlíně, kde vzniklo pět originálních návrhů zařazených do naší řady OXALIS design. V uplynulém roce zaznamenal značný úspěch motiv Mandala, a proto jsme se rozhodli jej použít také na dalším příslušenství. Současně zařazujeme Mandalu i v novém provedení. V nabídce máme rovněž bambusový hrnek Kami ozdobený origami. Jde o ekologickou variantu jednorázového plastového kelímku, která může být použita vícekrát. Revoluční změnou je vstup do nové produktové oblasti. V pod- zimních měsících totiž zahájíme prodej vlastní přírodní kosme- tiky na bázi čaje a kávy OXALIS pod názvem ASTRAIA (v řecké mytologii panenská bohyně nevinnosti a čistoty), která bude určena výhradně pro naše a franšízové prodejny a také e-shop. OXALIS ovšem neinovuje pouze produktově – mění se také vnitřní život firmy. Od základu jsme modernizovali míchárnu bylinných smě- sí. Produkce Našich bylin je teď rychlejší a ke komponentům ještě šetrnější než dříve. Navíc všechny byliny balíme nově i po 0,5 kg množství. Pořídili jsme speciální stroj na výrobu vel- koobchodních sáčků s kapsou pro etikety. Tímto krokem se dále usnadní sledování příslušných výrobních šarží. • Rozšířili jsme skladové prostory v Tečovicích a Machové. • Spustili jsme blog s oborovými zajímavostmi, zážitky z našich putování za čajem a kávou a vlastními recepty. • Připravujeme spuštění e-shopu v dalších jazykových mutacích (angličtina, němčina) a také specializovaného e-shopu zaměřeného pouze na Naše byliny. • Provedli jsme redesign mobilní aplikace OXALIS. • Renovovali jsme balení kávy. • Rozhodli jsme se rozšířit síť vlastních prodejen na Sloven- sku. Vedle stávajících čtyř jednotek v Bratislavě by v prů- běhu dvou let mělo být otevřeno až osm provozoven ve větších slovenských městech. • Na konci léta bude dokončen master-franšízový manuál, který zjednoduší export naší franšízy jako systému. • V září vystavujeme v Birminghamu na veletrhu Tea and Coffee World Cup, v říjnu pak na výstavě COTECA v Ham- burku. • Naše firemní periodikum Čajový list získalo přední místo v odborné soutěži firemních médií Zlatý středník 2017. Odbornou porotou sestávající z několika desítek obchodních profesionálů jsme byli zařazeni do kategorie Superbrands. • Při příležitosti našeho jubilea jsme vydali retrospektivní knihu OXALIS story aneb Čtyřlístek štěstí přináší . Shrnuto a podtrženo – OXALIS má stále slušně našlápnuto. Nestojíme na místě, naopak máme vize na několik let dopře- du. Víme, že bez nových nápadů byste utrpěli Vy, ale také my, a to dopustit rozhodně nechceme. Ať se Vám v nové sezoně daří zase o cosi lépe než v té minulé! Za celý team OXALIS Petr Zelík Slušovice, červenec 2018

RkJQdWJsaXNoZXIy MTI4NDE0