Ovocné čaje

Kategorie
Druhy čajů

Základ pitného režimu

Jsou určeny na dlouhodobé pití a dají se konzumovat prakticky po celý rok - v létě ledově vychlazené, v zimě pak příjemně horké. Ovocný čaj můžete pít v klidu domova a na cesty si ho zabalit do praktické termosky. Můžete je zakoupit jako sypané i porcované.

Šípek - základ ovocných i bylinných čajů

Šípek je významným zdrojem vitamínů C a B. Obsahuje mnoho látek prospěšných pro naše zdraví. I proto se používá jako základ při výrobě některých ovocných a bylinných čajů. Čaj s šípkem, a to čistý šípkový čaj, ovocný jahodový čajmalinový čaj nebo kořeněný ovocný čaj, můžete pít každý den. Šípek je oblíbený pro svou jemnou chuť, svěží aroma a léčivé účinky. Šípek se přidává do nejrůznějších bylinných směsí, určených pro povzbuzení a dodání energie, hubnutí a udržení linie.

Ovocné a bylinné čaje pro děti

My dospělí dáváme často přednost černým a zeleným čajům před čaji ovocnými. Rádi zkoušíme exotické příchutě čajů ze všech koutů světa. U dětí je ale nejlepší sáhnout po jednoduchém ovocném nebo bylinném čaji. Děti mají v oblibě jahodový, malinový nebo broskvový ovocný čaj. Zachutnají jim i nejrůznější čajové směsi. Ovocné čaje jsou u nich oblíbené pro svou mírně nasládlou chuť, kterou oplývají i bez přidání cukru. U bylinných čajů je ale důležité pečlivě vybírat. Bylinné čaje dětem mnohdy nechutnají, připadají jim hořké. Klasický čaj s bylinkami pak můžete buď dosladit, nebo ho vyměnit za speciální bylinný dětský čaj. Ten obsahuje známé bylinky a slouží jako prevence i léčba při nemoci a nachlazení.

Síla skrytá v bylinkách a ovoci

Ovocné a bylinné čaje patří již po mnoho let mezi klasiku, která nesmí chybět v žádné domácnosti. Těší se oblibě nejen u již zmíněných dětí, ale i u dospělých a seniorů. Ochutnejte lahodné čajové směsi jako Babiččina zahrádka nebo Indiánské léto. Vždy vás zaručeně naladí na správnou vlnu.

TIP
Pro přípravu čaje máme vše.

Otevřít chat