OXALIS 2023 / 2024

50 (2)80555 Keňa AA Kirinyaga 150 g 1 kg 980555 Keňa AA Kirinyaga 60 g - Káva pochází z oblasti Kirinyaga u úpatí hory Mt. Kenya v nadmořské výšce 1500-1800 m, kde se nachází červená vulkanická půda. Pro promytí zralých třešní se používá výhradně místní čistá říční voda. Odrůda: Bourbon, Proces: Washed. Ve vůni se objevuje meruňkový džem. V chuti můžete objevit malinu, červený rybíz a ostružinu. Acidita je explozivní, tělo sametové. (2)80212 Kolumbie Excelso Huila 150 g 1 kg 980212 Kolumbie Excelso Huila 60 g - Káva Excelso má menší zrno než káva Supremo. Pochází z departementu Antioquia. Jedná se o hornatou oblast, kde se káva pěstuje ve výšce 1500-2000 m n. m. V chuti lze nalézt kakaové boby s oříškovou a ovocnou notou. Acidita živá, tělo bohaté. (2)80231 Kolumbie Supremo Medelin 150 g 1 kg 980231 Kolumbie Supremo Medelin 60 g - Úrodná půda a vhodné podnebí v nadmořské výšce 1500 až 2000 m jsou zárukou velmi dobrých podmínek pro kvalitní produkci. Supremo se vyznačuje větším zrnem, pochází převážně od soukromých pěstitelů, kteří se o svou kávu pečlivě starají. V chuti i vůni lze nalézt sladkou čokoládu spolu s červeným rybízem. Tělo je bohaté, acidita jemná. (2)80559 Kostarika Palmichal Black Honey NEW 150 g 1 kg 980559 Kostarika Palmichal Black Honey NEW 60 g - Káva pochází z La Cuesta Farm, která se nachází v regionu Los Santos v nadmořské výšce 1450 m. Při zpracování se používá nejmodernější odstraňovač slupek, který umožňuje, aby při následném sušení na lůžku zůstalo na kávových zrnech až 100 % dužiny. Odrůda Carurra, Catuai. Proces: Black honey. Ve vůni i chuti ucítíte ušlechtilou čokoládu, kanadskou borůvku a hnědý cukr. Acidita je delikátní a tělo krémové. (2)80553 Mexico Mocabe BIO 150 g 1 kg 980553 Mexico Mocabe BIO 60 g - Káva pochází z regionu Soconusco (nadmořská výška 700–1000 m), Chiapas, kde v roce 2000 několik farmářů založilo skupinu cooperative MOCABE. Jejich cílem je zlepšovat sociální podmínky rodin farmářů, životní prostředí a být společně ekonomicky silnější. Odrůda: Bourbon, Caturra a Catuaí, Proces: Washed. Ve vůni můžete nalézt vysokoprocentní čokoládu, v chuti pak objevíte maliny, třtinový cukr a hořkou čokoládu. Tělo je bohaté, acidita delikátní. (2)80554 Myanmar Bant Sawk 150 g 1 kg 980554 Myanmar Bant Sawk 60 g - Pěstování kávy v Myanmaru má dlouhou tradici, která se váže již k roku 1885. Naše sorta pochází z plantáže Bant Sawk, která se rozprostírá v nadmořské výšce 1600–1750 m. Odrůda: Catuai, Proces: Natural. Ve vůni i chuti lze rozpoznat ušlechtilé kakao a liči následované sladkou notou zlatých rozinek. Tělo je sametové, acidita delikátní. (2)80539 Panama Carmen Estate 150 g 1 kg 980539 Panama Carmen Estate 60 g - Promytá káva odrůdy Caturra/Catuai pochází z farmy Carmen Estate farmáře Carlose Aguilery, který je již třetí generací rodinné farmy z údolí Volcan u města Chiriqui. Káva se pěstuje v nadmořské výšce 1700 m na strmých kopcích pod staletou vegetací deštného pralesa a přírodními toky, a získává tak na své kvalitě. V chuti i vůni najdete čokoládu v kombinaci s malinou a limetou. Acidita je delikátní, tělo vrstevnaté, bohaté. (2)80216 Peru SHB BIO 150 g 1 kg 980216 Peru SHB BIO 60 g - V regionech Chanchamayo a Cuzco se pěstuje největší množství bio kávy na světě. Kávy z andských hor mají specifický rustikální charakter, který ale nepřebíjí ostatní typické chuťové rysy peruánské kávy: delikátní tělo, vinnou aciditu, čistou a sladkou dochuť. (2)80538 Rwanda Jackson 150 g 1 kg 980538 Rwanda Jackson 60 g - Tato káva pochází z farmy Motherland Farmers ležící v oblasti Nyamagabe poblíž vesnice Kamiro, Majitel Fred Kasigwa zde pěstuje spolu s dalšími farmáři již po mnoho generací kávu jen té nejvyšší kvality. Její vynikající chuť je dosažena vlivem sopečné půdy a nadmořské výšky 1700–2000 m. V chuti zprvu objevíte lesní med, který postupně přechází ve výrazné tóny grapefruitu. Vedle citrusové noty můžete ve vůni rozpoznat i kakaové boby. Acidita je citrónová, tělo krásně bohaté. (2)80557 Uganda Rwenzori Natural NEW 150 g 1 kg 980557 Uganda Rwenzori Natural NEW 60 g - Tato káva se pěstuje na úpatí svahů zasněženého pohoří Rwenzori v nadmořské výšce 1900-2040 m. Farmáři používají moderní zařízení jako jsou solární sušičky a elektrické odslupkovače. Odrůda: Burbon. Proces: Natural. V chuti i vůni naleznete čokoládu, lískový ořech a nugát. Acidita je sladká a tělo sametové. Standardní balení

RkJQdWJsaXNoZXIy MTI4NDE0