OXALIS 2023 / 2024
25 (9)21200 Formosa Oolong 60 g 1 kg 5 Čaj pochází z farmy ve Fujianu. Tmavě zelené svinuté listy rostlinné vůně dávají po zalití kompaktní, příjemně zaoblenou chuť s lehce praženou notou. (9)21132 Da Hong Pao 40 g 1 kg 2 Čaj pochází z oblasti Wu Yi, pohoří na hranici provincií Fujian a Jiangxi. Lístky čaje jsou praženy při vyšších stupních, než je tomu běžné u příbuzného čaje Ti Kuan Yin. Po zalití vytvářejí objemné, hnědočerné lístky zlatavý nálev. Jeho výrazná vůně i chuť připomíná karambolu s tóny tropického dřeva a praženého pekanu. (9)21196 Ti Kuan Yin "Železná bohyně milosrdenství" 60 g 1 kg 5 Slavný představitel polofermentovaných čajů. Velké, hrubé listy, výrazná a velmi příjemná vůně. Doporučujeme pro každého milovníka kvalitního čínského oolongu. OOLONG - POLOFERMENTOVANÉ ČAJE AROMATIZOVANÉ (9)21193 Milk Oolong "Mléčný oolong" 60 g 0,5 kg 5 Pravý polofermentovaný čaj, mléčné aroma (1,5 %). Základem je kvalitní oolong z jarní sklizně v Anxi ve Fujianu. Před zaschnutím se čajové lístky speciálním způsobem ochucují. Původ jeho výroby je na Taiwanu. OOLONG - POLOFERMENTOVANÉ ČAJE ČISTÉ ČÍNA Čínské oolongy zahrnují celou škálu chutí, které dávají čaji výraznou notu a elegantní vůni. Delší proces oxidace patří mezi chuťově výraznější. Hlavní pěstitelskou oblastí je provincie Fujian. Taiwanské oolongy patří mezi nejkvalitnější na světě z důvodu ideálních pěstitelských podmínek – vysoké hory a subtropické klima. Taiwan spolu s Čínou jsou tradiční výrobci tohoto čaje a je jich zde známo zhruba 3000. OOLONG - POLOFERMENTOVANÉ ČAJE Oolong je polofermentovaný čaj, který v sobě snoubí to nejlepší z čaje zeleného a černého. Sbírají se většinou tři lístky a pupen, které se následně zhruba na hodinu rozloží na velké kusy látky a vystaví se slunci, tím začne mírná oxidace. U některých typů oolongů se kvůli lepší oxidaci ještě lístky protřásají v bambusových koších, aby se jim narušily okraje a mohla z nich unikat šťáva. Ve chvíli, kdy okraje lístků začnou červenat, přeruší se oxidace sušením. Listy se naplní do bubnů a znova se suší zhruba 45 minut při 70°C. Teplota tohoto procesu je u oolongů vyšší, než u jiných druhů čaje. Horké lístky se poté balí do bavlněné látky a zhruba 20 minut se hnětou a valchují, následuje opět proces sušení v bubnech. Podle druhu oolongu se tento postup opakuje někdy i desetkrát. Oxidace se ukončí v okamžiku, kdy jsou okraje listů černé, ale středy zůstávají zelené. Posledním krokem je svinování a sušení pomocí dřevěného uhlí. Oolong chrání a posiluje srdeční činnost, podporuje oběhový, trávící a imunitní systém. Stejně jako ostatní čaje dodává tělu také přírodní antioxidanty a vitaminy B2, C a E. Standardní balení Standardní balení INDIE (9)21133 OXALIS TEA FACTORY - Nilgiri Wulong NEW 50 g 1 kg 2-3 Řemeslně zpracovaný čaj z inovativní továrny Tea Studio, která vznikla v roce 2018 v pohoří Nilgiri. Nachází se ve výšce 1850 m n. m. uprostřed malebných čajových zahrad. Sběr zde probíhá unikátně - jen pupen a jeden list pod ním. Po zalití podlouhlých, zakroucených černých listů vzniká oranžovohnědý nálev nasládlé vůně exotického dřeva. V chuti pak ucítíte červenou třešeň s nádechem růže. Standardní balení
Made with FlippingBook
RkJQdWJsaXNoZXIy MTI4NDE0