Skladem
Datum dostupnosti:
Zelený čaj z prefektury Enshi v provincii Hubei. Čajové lístky mají úhledný tvar jehliček s vysokým obsahem stříbřitých tipsů, po zalití vytvářejí průzračný nálev sladké vůně. V chuti můžete objevit banán a karambolu.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte v poměru 12 g (cca 7 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
Střední
Zelený čaj z prefektury Enshi v provincii Hubei. Čajové lístky mají úhledný tvar jehliček s vysokým obsahem stříbřitých tipsů, po zalití vytvářejí průzračný nálev sladké vůně. V chuti můžete objevit banán a karambolu.
vodou o teplotě 70-80°C zalejte v poměru 12 g (cca 7 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 2-3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 3 nálevy.
Střední
Zelená obdoba oblíbeného zemitého čaje Pu-Erh z oblasti Yunnan.
Zelená obdoba oblíbeného zemitého čaje Pu-Erh z oblasti Yunnan.
Pro výrobu tohoto čaje se sbírají druhé jarní výhonky čajovníku. Tmavě zelená až našedlá barva svinutých lístků dává zelenožlutý nálev. Vůně připomíná sladce pražené kaštany, chuť je mírně nasládlá, pozvolna se rozvíjí do jemných oříškových tónů.
Pro výrobu tohoto čaje se sbírají druhé jarní výhonky čajovníku. Tmavě zelená až našedlá barva svinutých lístků dává zelenožlutý nálev. Vůně připomíná sladce pražené kaštany, chuť je mírně nasládlá, pozvolna se rozvíjí do jemných oříškových tónů.
Pochází z čínské provincie Fujian. Sušené lístky tohoto čaje mohou připomínat tlapku opice s bílou srstí. Odtud pochází i čínské pojmenování čaje Bai Mao Hou, tedy doslova “bělosrstá opice”. Hnědozelené lístky v kombinaci se stříbřitými tipsy vytváří delikátní zelený čaj jemně ochucený květy růže.
Pochází z čínské provincie Fujian. Sušené lístky tohoto čaje mohou připomínat tlapku opice s bílou srstí. Odtud pochází i čínské pojmenování čaje Bai Mao Hou, tedy doslova “bělosrstá opice”. Hnědozelené lístky v kombinaci se stříbřitými tipsy vytváří delikátní zelený čaj jemně ochucený květy růže.