Skladem
Datum dostupnosti:
sypaný pravý černý čaj čerstvá sklizeň 2025
Kairbetta Estates je jedním z\~prémiových producentů čaje v\~Indii. Čajová zahrada se nachází v\~nadmořské výšce 2000 m v\~pohoří Nilgiri Hills v\~jižní Indii. V\~roce 1956 koupila pozemky rodina Bhansali a od té doby zde vyrostly již čtyři generace pěstitelů čaje, ale příběh Kairbetta Estates sahá více než sto let na zpět a je úzce spjatá s\~historií čajových plantáží v\~jižní Indii.
Tento čaj se sbírá pouze 30 dní v\~roce během největších mrazů. Tento chuťově výjimečný čaj je produkován v\~průběhu ledna, během krátkého zimního období. Dva horní lístky a pupen jsou sbírány za brzkého rána, kdy se nad zahradou valí chladné, husté mlhy a na lístcích je mráz. Unikátní chuť a vůni typickou pro terroir Kairbetta není možné nalézt v\~žádném jiném čaji na planetě.
Chuťový profil: Podlouhlé lehce zavinuté zelenohnědé lístky vytvářejí po zalití okrově žlutý nálev. V\~dlouhotrvající nasládlé vůni a chuti dominuje zralá máslová hruška s\~lipovým medem a\~lehkou notou květu jasmínu.
vodou o teplotě 85 °C zalejte čaj v poměru 10 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2 nálevy.
sypaný pravý černý čaj čerstvá sklizeň 2025
sypaný pravý černý čaj čerstvá sklizeň 2025
Kairbetta Estates je jedním z\~prémiových producentů čaje v\~Indii. Čajová zahrada se nachází v\~nadmořské výšce 2000 m v\~pohoří Nilgiri Hills v\~jižní Indii. V\~roce 1956 koupila pozemky rodina Bhansali a od té doby zde vyrostly již čtyři generace pěstitelů čaje, ale příběh Kairbetta Estates sahá více než sto let na zpět a je úzce spjatá s\~historií čajových plantáží v\~jižní Indii.
Tento čaj se sbírá pouze 30 dní v\~roce během největších mrazů. Tento chuťově výjimečný čaj je produkován v\~průběhu ledna, během krátkého zimního období. Dva horní lístky a pupen jsou sbírány za brzkého rána, kdy se nad zahradou valí chladné, husté mlhy a na lístcích je mráz. Unikátní chuť a vůni typickou pro terroir Kairbetta není možné nalézt v\~žádném jiném čaji na planetě.
Chuťový profil: Podlouhlé lehce zavinuté zelenohnědé lístky vytvářejí po zalití okrově žlutý nálev. V\~dlouhotrvající nasládlé vůni a chuti dominuje zralá máslová hruška s\~lipovým medem a\~lehkou notou květu jasmínu.
vodou o teplotě 85 °C zalejte čaj v poměru 10 g (cca 6 vrchovatých čajových lžiček) na 1 litr vody. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 2 nálevy.
sypaný pravý černý čaj čerstvá sklizeň 2025
Vyvážená odpolední směs černých čajů. Ve směsi převažují tmavě hnědé lístky, doplněné drobnými jasně zelenými. Po zalití vzniká hnědooranžový nálev, který ve vůni i chuti připomíná oves, mladý lískový oříšek a tonka boby.
Vyvážená odpolední směs černých čajů. Ve směsi převažují tmavě hnědé lístky, doplněné drobnými jasně zelenými. Po zalití vzniká hnědooranžový nálev, který ve vůni i chuti připomíná oves, mladý lískový oříšek a tonka boby.
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...
Tento čaj pochází z vesnice Kvenobani v oblasti Guria. Čaj se vyrábí v malozávodě pana Avtandila Lomtatidze, kam putují čajové lístky z malých rodinných zahrad. Avtandil patří mezi první, kteří po rozpadu Sovětského svazu produkci čaje znovu rozběhli. Delší černohnědé lístky drátkovitého tvaru dá...