Pražírna Oxalis

Kategorie

Pražírna OXALIS

Oxalis je jedna z nejstarších pražíren výběrové kávy v České republice, oslavuje třicetiletou cestu plnou inovací a vášně pro nejlepší praženou kávu. Od svého založení jsme se stali průkopníky nejvyspělejších technologií v oblasti pražení kávy, což nám umožňuje přinášet našim zákazníkům jedinečné a vynikající kávové zážitky.

S vlastním pražením jsme začali v roce 2011 a doposud jsme vyrobili 1200 tun. Tím jsme vyrostli v jednoho z nejvýznamnějších hráčů na trhu. Díky naší vášni pro kvalitu a neustálému hledání nových technologií jsme si vybudovali reputaci spolehlivého dodavatele prvotřídní výběrové kávy.

Jedním z našich klíčových principů je přímý kontakt s farmáři. Téměř veškerou kávu nakupujeme přímo od farmářů, se kterými jsme navázali osobní vztahy. Tímto způsobem se ujišťujeme o původu a kvalitě našich zrn kávy, a zároveň podporujeme spravedlivý obchod a udržitelnost v kávovém průmyslu.

Naše pražení je založeno na světlém stylu, které nám umožňuje zachovat veškerý potenciál a charakteristiky každého zrna kávy. Každá várka kávy prochází pečlivým výběrem a degustací po vypražení vzorků na naší mikropražičce Probat. Tímto procesem získáváme kávy, které nabízejí rafinovanost, bohatou strukturu a vynikající chuťový profil.

S ohledem na naše neustálé snahy o inovace jsme nedávno přešli na ekologickou pražičku Loring S70 Peregrine. Tato moderní pražička nám umožňuje dosáhnout ještě přesnější kontroly pražícího procesu a zachovat tak konzistentní kvalitu naší kávy.

Kromě výběrových káv se také zaměřujeme na aromatizovanou kávu, kde je základem vždy stoprocentní arabica. Aroma, která používáme, pocházejí od renomované firmy specializující se na ochucené kávy. Naše aromatizované kávy jsou vyhledávané pro svou vynikající kvalitu a jedinečné chuťové kombinace.

TIP
Už jste ochutnali BIO kávu z Peru?

Otevřít chat