Produkt již není v nabídce
Datum dostupnosti:
Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Tento mladý terroir produkuje jedny z nejkvalitnějších ortodoxních a CTC čajů v Assamu. Čajovníky hybridu Assamica jsou zde vysázeny velmi blízko sebe, čímž dochází k podpoře produkce tipsů. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy. Nálev se vyznačuje výraznou sladovou vůní. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.
vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.
Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy a sladové vůně. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.
Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Tento mladý terroir produkuje jedny z nejkvalitnějších ortodoxních a CTC čajů v Assamu. Čajovníky hybridu Assamica jsou zde vysázeny velmi blízko sebe, čímž dochází k podpoře produkce tipsů. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy. Nálev se vyznačuje výraznou sladovou vůní. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.
vroucí vodou zalejte čaj v poměru 1,5dl na 1 čajovou lžičku, pokud čaj louhujete v konvici pak navíc 1 lžičku na konvici. Ponechte 3 minuty louhovat. Poté přeceďte. Možno připravit 1 nálev.
Zahrada Mangalam byla původně součástí větší plantáže Towkak. Teprve v roce 1970 došlo k jejímu rozdělení na tři části, což dalo vznik samostatné zahradě Mangalam. Černohnědé lístky se zlatavými tipsy vytvářejí po zalití nálev hnědooranžové barvy a sladové vůně. V chuti dominuje sladkost tureckého medu, dochuť je lehce kakaová.
Čaj pochází ze zahrady ve vesničce Kvenobani. Ta byla zakoupena ve velmi zanedbaném stavu v roce 2017 . Postupně dochází k její obnově i díky dobrovolníkům, kteří přijíždějí každý rok v květnu. Zde sklízený čaj se ručně roluje a poté se nechává dlouze přirozeně oxi...
Čaj pochází ze zahrady ve vesničce Kvenobani. Ta byla zakoupena ve velmi zanedbaném stavu v roce 2017 . Postupně dochází k její obnově i díky dobrovolníkům, kteří přijíždějí každý rok v květnu. Zde sklízený čaj se ručně roluje a poté se nechává dlouze přirozeně oxi...
Čaj pocházející z plantáže o nadmořské výšce 1400 m. Velké, dlouhé, mírně svinuté lístky vytvářejí světle hnědý nálev s chutí zralých jablek.
Čaj pocházející z plantáže o nadmořské výšce 1400 m. Velké, dlouhé, mírně svinuté lístky vytvářejí světle hnědý nálev s chutí zralých jablek.
Vydatná snídaňová směs assamských čajů, kterou lze dobře kombinovat s mlékem. Ve vůni i v chuti objevíte lesní med a kakao. Je patrně nejpopulárnějším reprezentantem britské čajové kultury.
Vydatná snídaňová směs assamských čajů, kterou lze dobře kombinovat s mlékem. Ve vůni i v chuti objevíte lesní med a kakao. Je patrně nejpopulárnějším reprezentantem britské čajové kultury.